Servisne informacije za 30.04.2015. godine

Vremenska prognoza

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 08 sati (°C):Bjelašnica 0;Goražde 4;Drvar, Jajce, Kupres, Tuzla 5;Bihać, Bugojno, Ivan Sedlo, Livno, Sanski Most, Sarajevo 6;Zenica 8;Gradačac 9;Stolac 10;Mostar 12;Neum 15;

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u većem dijelu naše zemlje preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana ponegdje u Hercegovini sa slabom kišom, a u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne, tokom poslijepodneva, se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar, slab, uglavnom zapadni i jugozapadni. Dnevne temperature od 14 do 20 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijeli dana su mogući lokalni pljuskovi. Dnevna temperatura oko 18 °C.

 

 

 

Stanje na putevima

Povoljni uvjeti za vožnju  karakterišu  ovoga jutra saobraćajnu situaciju u BiH.

 

Zbog radova na sanaciji oštećenja magistralnog puta M-18 Brod na Drini-GP Hum saobraćaj se obustavlja više puta u toku dana, u trajanju do 30 minuta. Povremene polusatne obustave saobraćaja aktuelne su od 08 do 15 sati i na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Olovo u mjestu Srednje, a od 08 do 16 i na regionalnom putu R-442a Hadžići-Igman (lokacija Crvene stijene).

 

Zbog radova na sanaciji klizišta, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka (na lokalitetu Kutlešin Gaj)  obustavljen je saobraćaj u zaustavnoj i sporoj traci autoputa, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Na autoputu A1 saobraćaj se odvija po pretežno suhom kolovozu, bez obustava i zabrana.

 

Zbog aktiviranih klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnim putevima R-456 Priboj-Teočak-Sapna (dionica Goduš-Rastošnica) i R-459 Tuzla-Dokanj-Šibošnica (dionica Lovački dom-Šibošnica).

Na  graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Vozače molimo da voze maksimalno oprezno i da obavezno poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print