Servisne informacije za 29.04.2016 godine

Vremenska prognoza

Danas oblačno sa kišom u Bosni i sjevernim područjima Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine rijetko može pasti malo kiše. Očekuje se između 10 i 25 litara kiše po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 15°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C.

U Sarajevu oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka do 12°C.

 

 

Stanje na putevima

Zbog kiše koja pada ili je padala u većem dijelu BiH, vozi se sporije po mokrom ili vlažnom kolovozu. Pojačana je frekvencija vozila u gradskim centrima, dok se na ostalim dionicama saobraća umjerenim intenzitetom. Zbog novih padavina mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Na autoputu A-1 saobraća se po mokrom kolovozu bez dužih zastoja. Na dionicama Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi u toku su sanacioni radovi, a saobraćaj se odvija jednom trakom uz ograničenje brzine.

Počeli su radovi na redovnom održavanju na dionici M-16 Bugojno-Kupres u  mjestu Poriče. Svaki dan osim nedjelje, u vremenu od 07 do 15 sati, saobraća se jednom trakom naizmjenično uz povremene obustave do 10 minuta.

Kraći zastoji u odvijanju saobraćaja mogući su i na dionicama: Bosansko Grahovo-Livno, Jajce-Banja Luka, Čapljina-Doljani i Ključ-Sanski Most.

Vozače podsjećamo da je na snazi zabrana saobraćaja  za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Tranzit kroz Sarajevo.  Saobraćaj pomenutih vozila odvija se kroz grad.

Na  graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

 

Radarske kontrole

Stacionarni radari:

M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) i Vitez (kod Impregnacije).

M-5.1 Kaonik-Kiseljak u naselju Kaćuni, Brnjaci.

M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik.

M-16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje u naselju Trnovača.

Nema najavljenih radarskih kontrola.

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print