Servisne informacije za 11. januar 2014. godine.

0
47

Vrijeme

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Temperature zraka izmjerene u 7 sati imale su slijedeće vrijednosti:

 

Bjelašnica 0 °C; Bugojno i Sokolac 1; Kupres i Sanski Most 2; Goražde i Prijedor 3; Ivan Sedlo, Livno i Zenica 4; Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Tuzla i Zvornik 5; Doboj, Sarajevo, Srebrenica i Trebinje 6; Bihać 7; Mostar i Stolac 8; Neum 10 °C.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više oblačnosti u jutarnjim satima. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 15 °C.

Stanje na putevima

Prema prikupljenim informacijama, saobraćaj se na većini putnih pravaca u našoj zemlji jutros odvija  bez dužih zastoja po mjestimično mokrom i klizavom kolovozu. Vidljivost je zbog magle smanjena na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, a izdvajamo putne pravce M-1.8 Orašje-Tuzla, M-17 Konjic-Mostar, M-16 Livno-Kamensko, kao i puteve na području Doboja, Prijedora i Foče. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su mjestimični odroni kamenja na kolovoz. Apelujemo na  vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna.Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se usporeno uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Radarske kontrole za 11. januar 2014. godine.

Stacionarni radari: u Kalibunaru (kod BP INA), u Vitezu (kod Impregnacije), u Nević Polju, u Brnjacima i u Trnovači.

PS GORNJI VAKUF-USKOPLJE

08:30 do 11:00 sati M-16.2 Ulica Vrbaska

12:00 do 14:30 sati M-16.2 Pajić Polje

PS BUGOJNO

09:00 do 10:00 sati M-16 Terzići I

10:30 do 12:30 sati M-16 Bugojno-N,Travnik, Rostovska

13:00 do 15:00 sati M-16 Bugojno-G.Vakuf/Uskoplje, Vrbanja

PS JAJCE

11:00 do 15:00 sati M-5 Pijavice

MUP – informacija za javnost

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je  ukupno 5 krivičnih djela, od kojih su 3 krivična djela teške krađe, 1 krađa i 1 krivično djelo krivotvorenja isprava. Nije bilo slučajeva narušavanja  javnog reda i miraDogodile su se 2 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrjeđenih osoba. Iz saobraćaja su isključena 3 vozila i 4 vozača motornih vozila, uručena su 83 prekršajna naloga zbog prekršaja u oblasti saobraćaja, a evidentirano je i 30 prekršaja mobilnim radarom.Službenici policije su pružili pomoć u radu kantonalne uprave za šumarstvo, a na području cjelog kantona provode se pojačane mjere na sprječavanju krivičnih djela i prekršaja iz oblasti saobraćaja, te javnog reda i mira.

U okviru akcije prikupljanja nelegalnog oružja i minsko eksplozivnih sredstava pod nazivom “Izaberi život bez oružja”, građani su u policijskim službenicma u  Kiseljaku predali 2 automatske puške i 1 pištolj.