Servisne informacije za 1. decembar 2014. godine

0
49

Vremenska prognoza

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bihać, Bjelašnica i Gradačac 5; Sanski Most, Bijeljina, Banja Luka, Doboj, Prijedor i Tuzla 6; Drvar i Jajce 7; Zenica 8; Bugojno 9; Goražde i Srebrenica 10; Ivan Sedlo i Kupres 11; Sarajevo 13; Livno i Mostar 14; Trebinje 15; Stolac 16; Čapljina 17; Neum 19 °C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za 6 hPa je manji od normalnog i opada.

Danas oblačno vrijeme sa kišom. Obilnije padavine u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, gdje je moguća i grmljavina. Vjetar u sjevernim područjima slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, u ostatku zemlje umjeren južnog i jugoistočnog smjera, sredinom dana i sa jakim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 16 °C, na jugu Hercegovine od 15 do 20 °C.

U Sarajevu oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 °C.

 

 

Stanje na putevima

Zbog odrona na dionici magistralnog puta M-16.2 Jablanica-Prozor (u mjestu Bukov Pod) potpuno je obustavljen saobraćaj. Dežurne ekipe preduzeća za puteve su na terenu i vrše uklanjanje odrona sa kolovoza.

Na ostalim putnim pravcima  saobraćaj se ovoga jutra odvija po mjestimično mokrom kolovozu i pojačan promet vozila. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

 

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi postavljena je  saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: Tuzla-Šićki Brod, Jajce-Banja Luka, Banja Luka-Čelinac, Ljubuški-Čapljina i Čapljina-Stolac.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Na graničnim prelazima  nema dužih zadržavanja.

 

 

Radarske kontrole

Stacionarni radari: u Kalibunaru (kod BP INA), u Vitezu (kod Impregnacije), u Nević Polju, u Brnjacima i u

Trnovači.

Nema najavljenih radarskih kontrola.