Servisne informacije za 08. oktobar 2014.

0
61

Vremenska prognoza

Jutros je u Bosni umjereno oblačno vrijeme, po kotlinama ima magle. U Hercegovini je pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Kupres 4; Sokolac 5; Bjelašnica i Drvar 6; Bugojno, Livno i Srebrenica 8; Gradačac, Ivan Sedlo, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 9; Bijeljina i Prijedor 10; Banja Luka, Goražde, Stolac, Zenica i Zvornik 11; Doboj i Trebinje 12; Mostar 13; Jajce 14; Bihać i Neum 16 °C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 4 hPa je veći od normalnog i raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 °C.

U Sarajevu sunčano uz malu oblačnost. U jutranjim satima u kotlinskim dijelovima grada sa maglom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23 °C.

 

 

Stanje na putevima

Prema prikupljenim informacijama,  na većini putnih pravaca u BiH saobraća se bez dužih zastoja.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, dok su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije, a izdvajamo putne pravce: Tuzla-Šićki Brod, Sarajevo-Trnovo, Jajce-Banja Luka, Bosansko Grahovo-Livno i Ljubuški-Čapljina.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

 

Radarske kontrole

Stacionarni radari: u Kalibunaru (kod BP INA), u Vitezu (kod Impregnacije), u Nević Polju, u Brnjacima i u Trnovači.

PS FOJNICA

09:00 do 12:00 sati Ščitovo