Servisne informacije za 04.03.2016 godine

Vremenska prognoza

Danas će u Krajini, sjevernim područjima Bosni i djelimično u centralnim preovladavati oblačno vrijeme sa slabom kišom i snijegom. Do kraja dana postepeni prestanak padavina. U ostatku naše zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar, slab do umjeren, zapadni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 2 do 7, na jugu od 8 do 13 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana je moguća povremena i slaba kiša. Dnevna temperatura oko 5 °C.

 

 

Stanje na putevima

Zbog snijega koji je noćas padao u sjeverozapadnim  predjelima BiH, saobraćaj se odvija nešto sporije. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu od 2 do 5 cm ima na dionicama: Bihać-Vrtoče-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ, Ključ-Sanski Most i Glamoč-Mlinište.  Dodatne poteškoće vozačima na području Jablanica-Konjic i Bugojno-Makljen pričninjava smanjena vidljivost zbog magle. U ostalim krajevima naše zemlje saobraćaj se odvija po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu.

Zbog čestih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, dodatan oprez se savjetuje na dionicama u usjecima. Izdvajamo putne pravce:   Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

Kraći zastoji mogući su na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila do 15.04.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH,  na graničnim prelazima  nema dužih zadržavanja.

 

 

Radarske kontrole

Stacionarni radari:

M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) i Vitez (kod Impregnacije).

M-5.1 Kaonik-Kiseljak u naselju Kaćuni, Brnjaci.

M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik.

M-16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje u naselju Trnovača.

 

Nema najavljenih radarskih kontrola.

 

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print