Servisne informacije za 03.03.2016 godine

Vremenska prognoza

Danas u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje sa zapada će usloviti padavine u cijeloj zemlji. Na planinama će padati snijeg, a u nizinama kiša. Više padavina se očekuje u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini, od 10 do 30 litara po metru kvadratnom. U ostalim područjima očekivana količina padavina je od 2 do 10 litara po metru kvadratnom. U noći na petak slab snijeg ili susnježica su mogući u nizinama u Krajini, zapadnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar umjerene jačine sa jakim udarima, istočnog i jugoistočnog smjera. Krajem dana vjetar u skretanju na sjeverozapad. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12°C, na sjeveroistoku Bosne do 15°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana se očekuje slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9°C.

 

 

Stanje na putevima

Nakon završenog uviđaja saobraćajne nezgode i uklanjanja vozila, ponovo se nesmetano saobraća magistralnim putem M-17 Maglaj-Doboj u blizini mjesta Poljice.

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz umjeren promet vozila. Zbog magle vidljivost je smanjena na pojedinim dionicama na 50 metara, a izdvajamo dionice Konjic-Salakovac i Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik. Magle ima i na autoputu A-1 Kakanj-Sarajevo sjever-Tarčin i magistralnom putu M-5 Kaonik-Kiseljak-Kobiljača, ali je vidljivost nešto bolja (100-200 metara).  Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim putnim pravcima. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Od puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja izdvajamo magistralni put M-5 Sarajevo tranzit, gdje je zbog pomijeranja terena i dalje zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone (najveće dopuštene mase) i autobuse.  Dok traje zabrana, pomenuta vozila saobraćaju kroz grad.

Na  graničnim prelazima  ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

 

 

Radarske kontrole

Stacionarni radari:

M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) i Vitez (kod Impregnacije).

M-5.1 Kaonik-Kiseljak u naselju Kaćuni, Brnjaci.

M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik.

M-16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje u naselju Trnovača.

 

Nema najavljenih radarskih kontrola.

 

 

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print