Servisne informacije za 02.04.2015. godine

Vremenska prognoza

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C):Bjelašnica – 10;Ivan Sedlo – 4;Bugojno, Drvar i Kupres – 3;Jajce, Srebrenica i Livno – 2;Bihać, Sarajevo i Tuzla – 1;Sanski Most, Doboj, Banja Luka i Zenica 0;Zvornik 2;Stolac 3;Gradačac i Bijeljina 4;Mostar i Trebinje 5; Goražde i Neum 7 °C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 6 hPa je veći od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno sunčano. U jutranjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle. Poslije podne se očekuje naoblačenje sa sjevera koje će u noći na petak u nizinama usloviti kišu, a u višim područjima snijeg. Vjetar ujutro slab. Sredinom dana se očekuje jačanje vjetra južnog i jugozapadnog smjera, koji će u noći promijeniti smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 °C, na jugu Hercegovine do 18 °C.

U Sarajevu veći dio dana sunčano. Poslije podne naoblačenje, a u noći se očekuje kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12 °C.

 

 

Stanje na putevima

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se ovoga jutra odvija po pretežno mokrom ili vlažnom.

Na magistralnom putu M-14.1 Bijeljina-Šepak kod mjesta Glavičice u toku su radovi na sanaciji klizišta zbog čega će se danas (02.04.) u vremenu od 08 do 15 sati saobraćaj povremeno obustavljati. Radovi na sanaciji klizišta izvode se i na regionalnom putu Hadžići-Igman (lokacija Crvene stijene), gdje se također saobraćaj povremeno obustavlja u vremenu od 08 do 16 sati.

Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz, a posebno izdvajamo putne pravce: Tuzla-Bijeljina, Bugojno-Novi Travnik, Sarajevo-Foča, Jajce-Banja Luka i Brod na Drini-GP Hum.

Zbog radova na sanaciji oštećenja magistralnog puta M-18 na dionici Brod na Drini-GP Hum saobraćaj se obustavlja više puta u toku dana, u trajanju do 30 minuta.

Na autoputu A1 saobraćaj se odvija po pretežno mokrom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Napominjemo da je zimska oprema zakonski obavezna do 15.04.

Na graničnim prelazima pojačan je promet vozila ali nema dužih zadržavanja

 

 

Radarske kontrole

Stacionarni radari: u Kalibunaru (kod BP INA), u Vitezu (kod Impregnacije), u Nević Polju, u Brnjacima i u Trnovači.

Nema najavljenih radarskih kontrola.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print