Servisne informacije za 01.12.2015 godine

Vremenska prognoza

 Danas će u Bosni i Hercegovini prije podne preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne smanjenje oblačnosti. Vjetar, slab, zapadni i jugozapadni. Dnevne temperature od 5 do 11, na jugu i sjeverozapadu do 14 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura zraka oko 5 °C.

 

Stanje na putevima

Saobraćaj se ovoga jutra na putevima u BiH odvija bez dužih zastoja  po mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima moguća je mjestimična poledica. Posebno izdvajamo dionice u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i na prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Vozače molimo da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog izgradnje novog mosta obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Stup-Rajlovac na dionici od kružnog toka Briješće do raskrsnice ulica Rajlovac i Safeta Zajke.  Alternativni pravac je preko kružnog toka Briješće na zaobilaznicu (dio autoputa A-1), te na petlju Butila i dalje u smijeru Zenice (Jošanica), odnosno Mostara (Vlakovo).

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Počeli su radovi na deminiranju terena na magistralnom putu Srebrenik-Orašje u mjestu Cerik, zbog čega u vremenu od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.

Sporije se saobraća i na ostalim putevima sa aktuelnim radovima, a izdvajamo putne pravce: Zenica-Žepče, Prozor-Jablanica, Bihać-Cazin i Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni i južni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu), te petlju Blatuša u Zenici.

Na  graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

 

Radarske kontrole

Stacionarni radari: u Kalibunaru (kod BP INA), u Vitezu (kod Impregnacije), u Nević Polju, u Brnjacima i u Trnovači.

Nema najavljenih radarskih kontrola.

 

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print