Servisne informacije za 01.09.2015. godine

Vremenska prognoza

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno vedro.

Temperature zraka u 08 sati: Kupres 13 stupnjeva,Bjelašnica 14,Bugojno i Livno 15,Ivan Sedlo, Sanski Most i Sokolac 16,Bihać, Prijedor i Srebrenica 17,Sarajevo i Zenica 18,Banja Luka 19,Doboj, Tuzla i Zvornik 20,Bijeljina, Mostar i Trebinje 22,Gradačac i Neum 24 stupnja.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 1 milibara je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano i vruće. Vjetar, slab do umjeren, jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 32 do 38 stupnjeva.

U Sarajevu sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 34 stupnja.

 

 

Stanje na putevima

Saobraćaj se ovoga jutra na putevima u BiH odvija nesmetano uz povoljne uslove za vožnju. Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta osim u gradskim centrima gdje je promet vozila u jutarnjim satima pojačan. Napominjemo da je sa početkom nove školske godine povećan broj djece na ulicama, pa vozače pozivamo na dodatni oprez i obavezno poštivanje ograničenja, posebno u blizini škola.

Zbog radova na sanaciji dilatacionih naprava na dva mosta na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever,  saobraćaj se (u dužini od cca 4 km) odvija dvosmjerno, desnom kolovoznom trakom.

Zbog oštećenja kolovoza na magistralnom putu M-5 Tranzit kroz Sarajevo, izmjenjen je režim saobraćaja. Vozila do 7,5 tona i autobusi iz smjera Pala koriste alternativni pravac Bistrik-Hamdije Kreševljakovića-Terezija-Vraca, dok je za sva ostala vozila alternativni pravac prolaz kroz grad. Iz suprotnog smjera vozila do 7,5 tona i autobusi koriste pravac Dolac Malta- Azize Šaćirbegović-raskrižje Vraca-Terezija-Bistrik, a za sva ostala vozila alternativni pravac je prolaz kroz grad.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: Jajce-Banja Luka, Konjic-Jablanica, Jablanica-Prozor, Čapljina-Stolac i Doboj Gračanica.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nisu zabilježena duža zadržavanja.

 

 

Radarske kontrole

Stacionarni radari: u Kalibunaru (kod BP INA), u Vitezu (kod Impregnacije), u Nević Polju, u Brnjacima i u Trnovači.

 

PS BUSOVAČA

11:00 do 16:00 sati Gavrine Kuće i Kaonik

 

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print