Seniori FK Radnik u subotu na Gradskom stadionu igraju prvu takmičarsku utakmicu ove sezone

Prije samog početka sezone, u četvrtak će se u prostorijama FK Radnik održati prozivka igrača za predstojeću takmičarsku 2022/23 sezonu.

Za novog šefa stručnog štaba je imenovan Džihan Enes – Huli. Ovaj trener iz Donjeg Vakufa je prošle godine položio četiri semestra nakon čega je stekao UEFA “A” licencu.

 

Na pomenutoj prozivci bi se trebali pojaviti sljedeći igrači. Draginović Faruk, Došlić Mirnes, Imamović Rifet, Hadžić Anes, Softić Kenan, Karamanlić Faris, Džananović Alen, Terzić Ibrahim, Čizmo Faris, Mustafica Vedad, Tahirović Salmir, Kurić Zenur, Mehmedović Ajdin,, Terzić Omer, Pičar Almin.

Pored nabrojanih, donjovakufski klub će ove sezone biti jači za nekoliko novih igrača. Prije svega, vrijedi istaknuti povratnika i jednog od najboljih igrača koji su nekada igrali za ovaj klub, Kovač Sanela.  Od novih igrača, prozivci bi trebali prisustvovati i Silajdžija Šerif, Duraković Armin, Smajić Senad, Kokić Mevludin i Kosovac Zijad.

Nakon prozivke, seniorska selekcija će odigrati probnu trening utakmicu protiv ekipe lokalnih veterana, a u subotu ih očekuje prva prvenstvena utakmica. FK Radnik će se i ove sezone takmičiti u Kantonalnoj ligi NS SBK/KSB, a u sklopu prvog kola ugostit će ekipu NK Bobovac iz Nević Polja. Utakmica opčinje u 16:30.

Kako nam je prenio sekretar ovog kluba, Sanel Došlić-Kum, pored seniorske selekcije, takmičarske utakmice u odgovarajućim ligama će igrati i selekcije kadeta i pionira koje će voditi trener Ismet Redžović, kao i selekcije pretpionira i cicibana koje će i ove sezone s klupe predvoditi trener Zenur Kurić-Pile.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print