Seniori FK Radnik pobjednici II.Internacionalnog malonogometnog turnira “Prijedor 2015.”

Protekle nedjelje u Prijedoru je završen II. Novogodišnji internacionalni malonogometni turnir „Prijedor 2015.“ , na kojem je pored 8 ekipa iz BiH i zemalja regiona, učestvovao i donjovakufski FK Radnik.

 

Na poziv Mirze Alkića, donjovakufljanina sa prebivalištem u općini Prijedor,sekretarom OFK Brdo Prijedor,  na ovom turniru su učestvovali i seniori FK Radnik Donji Vakuf. Utakmice su igrane u dvije grupe, a donjovakufski seniori su imali dobru igru na turniru i ostvarili su sve četiri pobjede.

Nakon odigranih susreta sa FSA Prijedor (6:1), FK Mrakovica (7:1), MNK Kaskada Gračanica (1:1/4:3) i ŠNK Podovi dvor-OPG Begić (6:3), seniori FK Radnik su ubjedljivim pobjedama osvojili turnir „Prijedor 2015.“

Iako su prošlogodišnji pobjednici MNK Gračanica bili favoriti i ovogodišnjeg  turnira, osvojili su treće mjesto, dok je drugoplasirana ekipa bila ŠNK Podovi dvor – OPG Begić.

Pobjednici II.Internacionalnog malonogometnog turnira „Prijedor 2015.“, ekipi FK Radnik iz Donjeg Vakufa uručen je pehar i vrijedna sportska oprema.

Inače, seniori FK Radnik sezonu su završili na 7. mjestu tabele 2 lige Zapad FBiH.

 

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print