Seminar na temu “Bike friendly sistem” održan u Vitezu, sljedeće sedmice u Donjem Vakufu

0
20
U kongresnoj sali Hotel Central Vitez danas je u organizaciji TZ SBK/KSB i REZ Agencije održan besplatan seminar na temu: „Bike friendly sistem“ tj. kako mikro, mala i srednja poduzeća i srodni sektori u turizmu mogu postati dio bike friendly sistema, te koje su pogodnosti i načini njegove provedbe na području Srednje Bosne.
“Bike friendly sistem” predstavlja veoma važnu aktivnost u okviru ukupnog projekta „Staza stare pruge“.
Prema riječima direktora Turističkog ureda TZ SBK/KSB Miroslava Matoševića, iskazano je ogromno interesovanje brojnih nositelja turističkih aktivnosti i srodnih djelatnosti.
“Sam bike friendly sistem će značajno obogatiti turističku ponudu biciklizma na području Srednje Bosne i nama je cilj da kreiramo jednu od najboljih destinacija u BiH u koju će turisti rado dolaziti i boraviti upravo zato što će imati znatno bolju ponudu u odnosu na druge destinacije”, kazao je Matošević.
Drugi seminar na istu temu, koji će također biti potpuno besplatan će biti održan 15. i 16. 06. 2021. godine u Donjem Vakufu.
Ko se sve može prijaviti?
Krajnji korisnici projekta su mikro, mala i srednja poduzeća u turizmu i srodnim sektorima:
🏡Objekti koji pružaju usluge smještaja (hotelski smještaj i privatni iznajmljivači);
🏡Ugostiteljski objekti;
🧳Putničke/turističke agencije;
🚲Servisi bicikla i biciklističke opreme;
🚲Garaže i parkiralište za bicikle;
🚴‍♂️Biciklistički klubovi;
🚴‍♂️Biciklistički vodiči;
🏛️Upravitelji kulturnih i prirodnih atrakcija (muzeji, vjerski objekti, zaštićena područja prirode…);
🚴‍♂️Specijalizirane trgovine biciklističke opreme;
👟Trgovine sportske opreme;
🚴‍♂️Ostala poslovna poduzeća koja iskažu interes.
Kako se možete prijaviti?❗✏️
Svi zainteresirani se mogu prijaviti:
➡️putem prijavnog obrasca koji se nalazi na stranici: https://www.rez.ba/…/Prijavni-obrazac-za-seminar-BFS.docx kojeg je potrebno dostaviti na mail info@rez.ba i info@tzsbk.ba
➡️direktno u Turističkom uredu Turističke zajednice SBK/KSB Hadži Ali bega Hasanpašića 1A (zgrada City Mall) 72270 Travnik, BiH
Za sva dodatna pitanja svi zainteresirani mogu kontaktirati Turističku zajednicu SBK/KSB putem broja telefona 030 511-588 ili REZ Agenciju putem broja telefona 032 462-161.