Selekcije KK Promo odigrale tri susreta sa momcima iz KK Novi Travnik

0
40
KK Promo – KK Novi Travnik
U subotu smo odigrali tri utakmice protiv KK Novi Trravnik, i to sa U18, U14 i U12 selekcijama.
Prvi su na teren istrčali momci U18 selekcija. Desetkovani povredama, naši momci su ipak uspjeli ostati neporaženi i sada bilježe omjer 5-0.
Dosta dinamična utakmica, dobre odbrane s obje strane bez veće bodovne razlike, gdje obje ekipe ravnopravno ulaze u završnicu. Na 1,7 sekundi do kraja, pri rezultatu 80:80, Rijad Vinčević je bio smiren i pogodio prvo slobodno bacanje i postavio konačan rezultat utakmice 81:80.
Najbolji pojedinac bio je Čavak sa ubačenih 37 poena, a pratili su ga Ugarak 14, Smajić A. 10, Smajić T. 9, Vinčević 7 i Dervišić 4 poena.
Prilikom jednog duela Dervišić je povredio skočni zglob. Nadamo se da će se što prije oporaviti i vratiti još jači.
Drugi na terenu su bili momci U14 selekcija.
Gosti su imali vodstvo samo nakon prvog perioda, a već u drugom Bašić i ekipa uzimaju stvari u svoje ruke i bez većih problema privode utakmicu kraju, rezultatom 40:28.
Najbolji u ekipi je bio Bašić sa 23 poena, zatim Hadžić sa 9, Huber, Dinjaški, Žuljko i Rahmanović dodali su po 2 poena.
Posljednja utakmica igrala se između U12 selekcija.
Najmlađi članovi su opet osvojili srca svih prisutnih, bez obzira na poraz 19:40. U kategoriji do 2009. godišta mi imamo samo jednog dječaka, a okosnicu ekipe čine mahom dječaci 2011-2012. godište. Momci bravo za borbu i igru, a rezultati će doći vremenom sigurno.
Izvještaj preuzet sa FB stranice KK Promo Donji Vakuf