SBK / U Kreševu poginuo radnik

0
82

U Kreševu je poginuo radnik Ranko Drlja (45). Prema policijskom izvještaju, do nesreće je došlo na kamenolomu u mjestu Ribnjak – Vrela, općina Kreševo, kada se obrušila veća količina kamenja na radnu mašinu, rovokopač, kojim je upravljao stradali Ranko Drlja.

– U ovoj nezgodi navedeni vozač je zadobio teže tjelesne povrede i odmah je prevezen u Dom zdravlja Kreševo, gdje je usljed zadobivenih povreda preminuo – navedeno je u policijskom izvještaju.

U saradnji s nadležnim tužilaštvom, uviđaj na licu mjesta izvršili su službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak, koji poduzimaju i druge mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi s navedenim događajem.

Povodom nesretnog slučaja oglasili su se i iz firme Miličević u kojoj je stradali Drlja radio.

– Duboko potreseni nesretnim okolnostima uslijed kojih nas je napustio, danas se opraštamo od našeg kolege Ranka Drlje.  Samozatajan, tih, veoma vrijedan i sposoban Ranko je u firmi Miličević doo radio punih 24 godine kao rukovoditelj građevinskih strojeva.

Uprava firme Kamenolom MILIČEVIĆ D.O.O. Kreševo na adresi Vrela b.b. Kreševo izražava najdublje saučešće porodici pokojnog Ranka Drlje, koji je u subotu, tokom obavljanja svojih redovnih radnih zadataka, uslijed nesreće izazvane nesretnim okolnostima, zadobio po život opasne ozljede i nažalost preminuo.

Ne postoje riječi kojima možemo izraziti žaljenje za nesrećom koja se dogodila i tugu zbog gubitka radnika koji se kod nas uposlio kao mladić sa svojih nepunih 20 godina i za kojega smo imali samo riječi hvale jer je bio odličan, odgovoran radnik i zaista dobar čovjek.

Iako smo se uvijek trudili osigurati sve moguće mjere zaštite vođeni načelom da je sigurnost radnika na prvom mjestu, ipak smo svjesni opasnosti i realne mogućnosti da do nesreće u svakom poslu uvijek može doći. Nakon saznanja za nemili događaj, bili smo na raspolaganju svim istražnim organima i tako će biti i do kraja istrage odnosno utvrđivanje krajnjih okolnosti i eventualne odgovornosti.

Još važnije, odlučni smo pružiti svaku vrstu pomoći i potpore porodiciji pokojnika, prije svega supruzi i djeci. Pokojni Ranko je ostavio neizbrisiv trag u našoj firmi a svima nama koji smo ga poznavali i radili s njim, ostat će vječno u sjećanju!

Još jednom, iskreno saučešće porodici i prijateljima,  s poštovanjem, uprava firme/porodica Miličević.

Dnevni avaz