Savjeti: Kako da vam lak za nokte traje duže?

0
41

Stručnjaci za manikuru kažu da nokti uz nekoliko tajnih trikova uvijek mogu izgledati besprijekorno, kao da ste tek izašli iz salona. Neke stvari ovise o proizvodima koje upotrebljavate – na primjer, o kvalitetnom ulju za njegu kutikule nokta, koje može ojačati nokat i učiniti ga manje sklonim listanju , ali to nije dovoljno.

Šta trebamo znati, kako bismo postigli da nam nokti uvijek izgledaju njegovano?

Zašto lak za nokte često ne traje dugo?

Nekoliko je razloga za to, no to može ovisi o kvaliteti laka za nokte koji koristite.

– S običnim lakom može se dogoditi da ste ga nanijeli pregusto, pa počne pucati čim se potpuno osuši – objašnjava Syreeta Aaron iz LeChat Nails-a.  S druge strane, gel manikura mogla bi se trusiti ako udarite u nešto s noktom. Nokat će ostati na mjestu ako je stručno postavljen, no može se oštetiti – dodaje.

Ono što mnogi ljudi možda ne shvaćaju je to da je priprema nokta presudna ako želite da vam lak potraje. Ako nokat nije pravilno očišćen prije nanošenja laka, momože biti ostataka ulja koji sprječavaju pravilno prianjanje laka, upozorava Brittany Boyce, osnivačica Nails-a iz LA-a. A ako nokte uređujete kod kuće, nikad ne biste trebali preskočiti sve korake koje treba obaviti prije i nakon lakiranja. uključujući nanošenje osnovnog i završnog sloja.

– Osim lakova za nokte u jednom koraku, kod kojih se izričito navodi da nisu potrebni osnovni  ili završni slojevi, morate koristiti bazni lak koji pomaže da on bolje prianja  uz vaš nokat – objašnjava Boyce. Također, treba vam završni sloj, da zaštitite lak.

Izvor:24.sata

(Dž.S.)