Savez penzionera SBK danas donio zaključak o snadbjevanju ogrijevnim drvetom penzionera

 

Donji Vakuf, ovog jutra bio je domaćin sastaknu Upravnog odbora Saveza penzionera SBK, kojem su prisustvovali predstavnici svih udruženja/udruga sa područja našeg kantona, osim predstavnika iz Bugojna, koji zbog bolesti nije mogao prisustvovati današnjem sastanku.

Glavna tema sastanka odnosila se na  snadbjevanje ogrijevnim drvetom penzionera sa područja Srednjobosanskog kantona.

Nakon više od sat vremena diskusije na pomenutom sastanku donesen je zaključak da nastupe sa jedinstvenim zahtjevom da  penzioneri u svim općinama nebi smjeli dobiti manje od 5 metara prostorih ogrijevnog drveta, te da ostali korisnici usluga ŠPD „Srednjobosanske šume/Šume središnje Bosne“ d.o.o. Donji Vakuf, vezano za snadbjevanje stanovništva ogrijevnim drvetom, na području jedne općine ne mogu dobiti više , nego što to dobijaju penzioneri.

Kako navodi predsjednik Saveza penzionera SBK Senad Buljina, sada postoji situacija u kojem je vidljiva diskriminacija u smislu da u pojedinim općinama, penzioneri dobiju po 2 kubika, a neka druga udruženja ili sindikati dobiju 5 metara, tako da ovim zaključkom traže da svi imaju pravo na istu količinu prilikom kupovine ogrijevnog drveta, kako penzioneri tako i ostala udruženja odnosno sindikalne organizacije.

Što se tiče cijene mi smo zadovoljni istom iz razloga što smo za 2023. godinu imali najpovoljniju cijenu nabavke ogrijevnog drveta za svoje članove, što se tiče svih šumko-privrednih društava u Federaciji. Ove godine očekujemo da to bude malo skuplje, ali ne u toj mjeri , obzirom da su i penezije porasle u proteklom periodu” – naglasio je Senad Buljina, na naše pitanje o cijeni ogrijevnog drveta za penzionere.

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print