4.3 C
Donji Vakuf
Srijeda, Oktobar 27, 2021
Naslovnica Vijesti BiH Sastanci u Sarajevu zbog vakcina: Hoće li Pehar danas potpisati ugovore?

Sastanci u Sarajevu zbog vakcina: Hoće li Pehar danas potpisati ugovore?

0
23

Sve dileme u vezi s nabavkom vakcina za Federaciju Bosne i Hercegovine preko Zavoda za javno zdravstvo FBiH bit će riješene, rečeno  je za Faktor iz dobro obaviještenih izvora bliskih Vladi Federacije. Pojašnjavaju da će danas biti održano niz sastanaka u Sarajevu.

Također, sastat će se i ad hoc tijelo nadležno za nabavku vakcina, a na čijem čelu je Davor Pehar, direktor Zavoda za javno zdrvstvo FBiH.

Podsjećamo, u petak je javnost bila šokirana saznanjem da Davor Pehar nije potpisao ugovore sa firmama odabranim na Vladi FBiH za isporuku Sputnik V vakcina. Zbog svega premijer Federacije FBiH Fadil Novalić je dao rok do danas do deset sati da moraju potpisati ugovore, u suprotnom, zatražit će se smjena Pehara s pozicije direktora Zavoda za javno zdravstvo.

U subotu se oglasio Zavod koji je obavijestio javnost da ugovori s firmama MGM Farm iz Kaknja i Krajinagroup iz Banje Luke nisu potpisani jer nisu dostavili potrebnu dokumentaciju.

– Kada vam fali neki papir onda to kažete, zatražite, pregledate… Uglavom, danas će sve biti riješeno, iskristalisano, ko šta, kako, koliko vakcina. Održat će se u Sarajevu niz sastanaka isključivo vezanih za nabavku vakcina za Federaciju. Najvjerovatnije će biti zakazana i press konferencija. Sastat će se i ad hoc tijelo za nabavku vakcina – rečeno je iz Vlade FBiH.