Sarajlija Beni Wild uzgaja i liječi zmije: Imam kobru i zvečarku, ne osjećam strah

Mnogima se i na samu pomisao na zmije “ledi krv u žilama”, no to definitivno ne važi za Benjamina Ramića, koji ih uzgaja, liječi pa čak i hvata u prirodi.

Ramić, koji je poznat na društvenim mrežama TikTok i Instagram te na videoservisu YouTube kao Beni Wild, dvadesetpetogodišnji je Sarajlija kojem su zmije velika strast. Svoju ljubav i poštovanje prema ovim životinjama pokušava prenijeti i na druge.

“Hobi mi je da uzgajam, hvatam i liječim zmije, a kad sam slobodan, snimam za TikTok i YouTube. U početko sam mislio da neće biti ništa od toga, no za kratko vrijeme sam postao prilično poznat zahvaljujući zmijama jer zaista ima mnogo ljudi kojim se sviđa takav sadržaj”, izjavio je Ramić za portal Klix.ba.

Njegova ljubav prema zmijama potiče iz djetinjstva, a strah prema ovim životinjama uopće ne osjeća.

“Kao 13-godišnjak sam živio blizu rijeke i često sam se susretao s vodenim zmijama. Hvatao sam ih i svidjele su mi se pa sam odlučio da ću jednog dana uzgajati. Upravo to danas i radim, plašio sam se u početku, no danas to nije tako. Znam da zmije nikada neće napasti ukoliko se ne diraju”, rekao je Benjamin.

Više na : klix.ba
klix.ba
00:09
/
00:30

U svom vlasništvu trenutno ima sedam zmija, koje svojim pratiocima ponekad pokazuje na društvenim mrežama.

“Uzgajam sedam zmija. Kobra (naja naja), kalifornijska zvečarka (Crotalus turtugensis) i zelena jamičarka Crotalus tortugensis) su otrovnice. Upravo je kobra jedna od najotrovnijih zmija na svijetu. Također, imam i neke vrste loptastih pitona. Često me pitaju da li imam protivotrov, nemam ga, ali znam rukovati sa zmijama. Nikada nisam imao nikakav incident”, kazao je naš sagorovnik.

On svoje ljubimce čuva na adekvatnom mjestu i ispravno se brine o njima.

“Za njih sam pripremio odvojen prostor kojem niko osim mene nema pristup, niti ko drugi ima bilo kakav dodir sa zmijama. Svakodnevno im čistim, a hranim ih svakih sedam do deset dana piletinom ili laboratorijskim miševima koje lično uzgajam. Svakoj zmiji se mora osigurati određena temperatura koja joj odgovara tokom dana i tokom noći. Troškova ima, ali ništa previše”, ispričao nam je Beni Wild.

Zmije je nabavio legalno i posjeduje svu dokumentaciju.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print