Saradnja Centra za kulturu općine Travnik i MESS-a

U protekloj 2020. godini, J.U. „Centar za kulturu općine Travnik“, uprkos specifičnim uslovima poslovanja, nametnutim pandemijom Covid 19, ostvarila značajne rezultate.

Uposlenici ustanove su uložili maksimalne napore, sa ciljem ostvarivanja misije ustanove koja se odnosi na stvaranje preduslova za kontinuirano organizovanje kulturnih programa prilagođenih svim uzrastima uz saradnju sa svim kulturno-obrazovnim institucijama, nevladinim organizacijama i drugim javnim ustanovama. Potvrda uspješnog rada pristigla je i od strane MEES-a, Međunarodnog teatarskog festivala. Da podsjetimo, članovi Dramskog studija Centra za kulturu uvršteni su u zvanični program festivala sa predstavom „Dječaci Pavlove ulice“.

-Travnik je i u prošlosti imao značajnu kulturnu scenu, prepoznatljivu širom regije, te smo mi koji se danas bavimo kulturom naslijedili, usvojili, unaprijedili i prilagodili tu scenu novim trendovima, savremenim tendencijama, tehničkim i drugim pomagalima, modernizirali pristup u organizaciji kulturnih dešavanja, stvorili tehničke i ljudske resurse kao pretpostavke za održavanje koraka sa dešavanjima u okruženju pa i u cijelom svijetu. O našim nastojanjima i rezultatima tih nastojanja, svjedoče i rezultati koje Centar za kulturu postiže. Iz godine u godinu bilježimo stalni rast broja dešavanja, stalni rast kvaliteta tih dešavanja te stalni rast, na šta smo posebno ponosni, kreiranja vlastitih kulturnih sadržaja. Zahvaljujući ostvarenoj saradnji sa mnogim ustanovama i udruženjima, a prije svega, svakodnenom punom angažmanu i zalaganju svojih uposlenika, Centar je za kratko vrijeme stekao ugled ustanove koja je pouzdan partner, spreman da odgovori svim izazovima savremenog poslovanja. Zahvalnica MESS-a je još jedna potvrda da svoju misiju obavljamo na najbolji mogući način, a Dramski studio Centra za kulturu je najbolji primjer da kontinuiran i stručan rad pomognut resursima Ustanove daje rezultat vrijedan pažnje. Ponosni smo na članove Dramskog studija i stručnog rukovodioca sekcije Olivera Jovića.“ – kazao  nam je mr. Taik Ganić, direktor JU Centar za kulturu Općine Travnik.

Dramski studio već priprema novu predstavu, a premijeru iste najavljuju  za 20.3.2021. godine, čime će obilježiti i Međunarodni dan teatra za djecu i mlade, a u okviru programa obilježavanja Dana općine Travnik.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print