SAD: Nakon uragana Ida više od 800.000 domaćinstava bez električne energije

0
12
Bound Brook, New Jersey, SAD - 3. septembar 2021: Najmanje 45 osoba smrtno je stradalo u New Yorku i New Jerseyju usljed obilnih padavina i poplava uzrokovanih uraganom Ida, na sjeveroistoku Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Uragan Ida, nakon što je pogodio južnu saveznu državu Louisiana, donio je i rekordne količine padavina na području država New York i New Jersey. ( Tayfun Coşkun - Anadolu Agency )

Uragan Ida, jedna od najvećih oluja koja je ikada pogodila Sjedinjene Američke Države, u američkoj saveznoj državi Louisiana je izazvala veliku štetu i pravu katastrofu.

Kako navode američki mediji, pet dana nakon uragana Ida, više od 800.000 domaćinstava u saveznoj državi Louisiani i dalje je bez struje, dok brojni građani čekaju u redovima za kupovinu hrane i benzina.

Pojedini supermarketi su prodavali ograničen broj osnovnih potrepština, poput vode, mlijeka i hljeba.

Najmanje 45 osoba smrtno je stradalo u New Yorku i New Jerseyju usljed obilnih padavina i poplava uzrokovanih uraganom Ida, na sjeveroistoku Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Uragan Ida, nakon što je pogodio južnu saveznu državu Louisiana, donio je i rekordne količine padavina na području država New York i New Jersey.

BHRT