Zaista je frustrirajuće kad vas u teglici džema dočeka neugodno iznenađenje: zelenkasti sloj pahuljaste plijesni. Umjesto da ga namažete na komad kruha ili palačinku, bit ćete ga prisiljeni baciti u smeće (ili pokušati spasiti, a o tome smo vam već pisali ovdje). Stvar je još gora ako je riječ o džemu koji ste sami pripremili – zbog ove neugodne pojave propast će vam sav trud. Da vam se to više ne bi događalo, pribjegnite malom triku.
Nakon što otvorite teglicu džema, prilikom vraćanja u hladnjak okrenite ju naopako. Na taj način će površina džema koja je došla u kontakt sa zrakom, žlicom, nestašnim prstima i svim ostalim stvarima koje sadržaj teglice mogu dovesti u dodir s mikrobima koji će ga kontaminirati ostati pritisnuta uz poklopac, što će smanjiti mogućnost razmnožavanja bakterija i gljivica.
Rješenje je jednostavno i učinkovito, a osim na džem primjenjivo je na ajvar i slične namaze. Isprobajte!
Izvor: N1