Rukometaši upisali veliku pobjedu

Sinoć je u Sportskoj dvorani odigrana zaostala utakmica 17. kola između RK Donji Vakuf i gostiju iz Travnika, ekipe RK Borac. Bio je ovo duel na papiru izjednačenih ekipa, a upravo je takva bila i utakmica u kojoj nijedna ekipa tokom 60 minuta nije ostvarila uvjerljiviju prednost.

Gosti iz Travnika su nešto bolje otvorili utakmicu, i većim dijelom prvog poluvremena imali prednost od dva ili tri gola razlike i na odmor se odlazi s prednošću gostiju od jednog gola razlike (16:17).

U drugom poluvremenu izabranici trenera Adnana Kolašinca dižu nivo igre, naročito u odbrani i polako preuzimaju inicijativu, a samim tim i vodstvo koje uspijevaju održati do samog kraja i tako upisuju pobjedu rezultatom 36:33.

Donjovakufljane su predvodili Salih Kero sa 11 golova, te Armin Huber, koji se isprofilisao u pravog vođu naših rukometaša, te je jučer postigao 10 golova iz igre. Venid Melić se četiri puta upisivao u listu strijelaca,  Amer Verem, Daris Kolašinac i Edin Zekan po tri puta, dok su Kenan Mustafica i Izmir Duvnjak postigli po jedan gol.

Vrijedi istaći da je na golu dobar bio i Benjamin Kovačević, naročito u branjenju sedmeraca.

Kod gostiju, najviše golova su postigli Ivano Bobaš (13 golova) i Jakov Slipčević (7 golova).

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print