Ruke su vam već suhe od čestog pranja? Evo kako to spriječiti. Bez brige, nećete poništiti efekat sapuna

Je li u redu poslije pranja nanijeti kremu za ruke? Liječnici tvrde – naravno!

Zbog straha od koronavirusa ljudi mahnito peru ruke, što je zapravo glavna preporuka liječnika i najbolji način da smanjite rizik od zaraze. Nažalost, prečesto izlaganje kože vodi i sapunu dovodi do suhe i ispucale kože.

Slobodno nanesite kremu

Je li u redu poslije pranja nanijeti kremu za ruke ili to poništava učinak i iznova vas izlaže mikrobima? “Nema nikakve opasnosti u tome da čiste ruke redovito mažete kremom”, poručuje dr. Lindsay Broadbent iz Centra za infekcije i imunitet sa Sveučilišta Belfast.

Napominje da pritom budete sigurni kako su vam ruke potpuno suhe prije nego nanesete kremu. Također savjetuje da ne koristite tuđu kremu, već da uvijek sa sobom imate jednu tubu vlastite.

Dobar je i losion za tijelo

“Najbolje je ne dijeliti kremu s drugim ljudima iz razloga što ne znate je li osoba koja je vlasnik kreme prije oprala ruke”, objašnjava Broadbent za Guardian. “Kada nanosite kremu, nemojte dodirivati aplikator, već je istisnite ‘u zraku'”.

Ako nemate kremu za ruke uza se, možete se poslužiti i losionom za tijelo, također bez dodirivanja aplikatora. “Operite ruke, uzmite papirnati ručnik i njime pritisnite aplikator”, savjetuje dr. Stephen Griffin sa Sveučilišta u Leedsu i dodaje kako je krema dobra ideja ako su vam ruke ispucale, jer su rane i popucala koža idealna podloga za infekcije i bakterije.

izvor: net.hr

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print