RS / Starijim od 65 godina utorkom i petkom bit će dozvoljeno kretanje od 7 do 10 sati

0
146
penzioneri
Najniže penzije u Federaciji BIH su 326 KM

 

Dodik je naglasio da su svi koji upravljaju bankama ili prodavnicama dužni da prije ulaska penzionera izvrše potpunu dezinfekciju.

On je naglasio da će ljudi do 75 godina koji žive na selu moći da izlaze i nesmetano obavljaju poljoprivredne djelatnosti.

Dodik je rekao da je na današnjoj sjednici Glavnog koordinacionog tima, koji čine zvaničnici Republike Srpske, razgovarano o epidemiološkoj situaciji izazvanoj pojavom virusa korona, kao i o mjerama koje su uvedene.

“Neophodno je pojačati sve mjere u smislu izvršenja. Vlasnicima prodavnica bijele tehnike i drugih materijala koji su neophodni za stanovništvo moći će da rade u nekom periodu osam sati dnevno sa režimom koji je predviđen za prodavnice prehrambene i druge robe. To znači da se mora strogo voditi računa o razdaljini između osoba i da u zatvorenom prostoru ne može da bude više od četiri čovjeka”, naglasio je Dodik.

On je u izjavi za ATV najavio da će u tom pogledu Republički štab i Vlada donijeti određene mjere, te naglasio da će isplata penzija biti u roku.

Klix.ba