Ronioci Specijalne policijske jedinice FUP-a pronašli tijela stradalih mladića

0
61

 Nakon organizirane proširene potrage za dvojicom mladić tragično stradalih u saobraćajnoj nesreći u blizini tunela Tuk kod Jajca, njihova tijela danas su pronađena.

Osim pripadnika ronilačkih timova za spašavanje na vodi i pod vodom Federalne uprave civilne zaštite, koji su bili nosioci potrage koja se odvijala prethodnih sedam dana, u današnju proširenu pretragu rijeke Vrbas bili su uključeni i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a koja u svom sastavu ima ronilačku jedinicu MUP-a ZDK , ronilački klub Neretva iz Mostara i ronioci Specijalne policijske jedinice FUP koji su i pronašli oba tijela, nedaleko od mjesta nesreće.

U trenutku nesreće  automobilu su se nalazili Abdurahman Ljevaković, Mehmed Karadža i Nihad Klino.Nakon što je vozilo izvučeno iz rijeke, na mjestu suvozača pronađeno je tijelo Ljevakovića, koji je bio vezan sigurnosnim pojasom, dok se za tijelima Karadže i Kline sve do danas bezuspješno tragalo. Potragu je otežavala stalna kiša zbog koje je voda bila zamućena, što je onemogućavalo ronjenje, te je pretraga uglavnom vršena čamcima i čakljama.