RK „Donji Vakuf“ u subotu dočekuje RK „Borac“ Travnik

0
89
rukometniklub

rukometniklub

Donjovakufski rukometaši će u subotu u Sportskoj dvorani u Donjem Vakufu ugostiti ekipu Borca iz Travnika. Utakmica počinje u 17 sati, a igra se u sklopu 5. kola 1. Lige FBiH. Gosti iz Travnika zauzimaju prvo mjesto na tabeli sa makisamalnim brojem bodova, dok naši rukometaši spadaju u grupu od 3 ekipe koje još uvijek nisu ubilježile pobjedu.

rukotnetabela

 

U 1. ligi se takmiči ukupno 14 ekipa. Rukometaši iz Jajca su u prošlom kolu ugostili Iskru iz Bugojna. Susret je završen neriješenim rezultatom (32 : 32), izazvao je mnogo kontroverzi, a pale su i teške optužbe s obje strane.

Pomenuti klubovi su se obratili saopćenjima za javnost, koje prenosimo u cjelosti :

 

Saopćenje Predsjednik skupštine MRK Iskra Bugojno, Asima Šahmana:

Istina je sasvim drugačija, na zadnje dvije odigrane utakmice u Jajcu, igrači Jajca su dobili zbog grubih prekršaja dva direktna crvena kartona. Imali su još jednog igrača koji je sakupio tri isključenja. Naš igrač je dobio crveni zbog prigovora i gestikulacija nakon grubog prekršaja nad našim igračem. Nekome smeta što je Iskra promijenila imidž, što se sve naše akcije sportski završavaju, što boljem čestitamo a slabijeg respektujemo. Mislio sam da je divljačko ponašanje prošlost, da mladima trebamo biti pedagozi a ne uličari, služeći se psovkama i riječnikom koji ne poznaju kulturni i vaspitani ljudi. U svemu tome su me sinoć pojedinci iz Jajca demantovali. Mi ne stvaramo pritisak niti ima više ružnih scena u Bugojnu, izgubili smo neplanirano prošle sezone od Neretve, niko, baš niko nije jednu ružnu riječ rekao protivničkim igračima a kamoli da je bilo pogibeljnih prekršaja kao u zadnje dvije utakmice u Jajcu. Neka se upitaju zašto prijateljske utakmice igraju po RS-u a ne u Federaciji. Dragi naši Jajčani, niko neće s vama da igra jer ste izgubili na viteštvu bar što se rukometa tiće. Ne možete biti veći nego što jeste makar nam osporavali neuspjeh (meni lično je bod neuspjeh) protiv vaše loše vaspitane ekipe. Čast svaka Popaji igraču, momak se bori, igra pošteno i Želi da pobijedi. Ako je rod mojim prijateljima Popajama, bivšim rukometašima, onda se oni njime mogu ponositi. Blatiti Predsjednika Upravnog odbora, gospodina Nahida Šupića na tako mizeran način je samo dno koje eto mogu dohvatiti “ronioci” kojima su portali omogućili da javno mogu izreći gnusne laži. Za raziku od lažova koji kažu da je igrača Popaju udario dok je ležao i ko je ko zna kakvog obrazovanja, gospodin Šupić pedagog sa skoro 40 godina staža, da je direktor srednjoškolskog centra i pravi vijernik. Lažove, sram te bilo!

 

Saopćenje Upravnog Odbora RK „Jajce“

Poštovani,

obraćamo Vam se povodom saopštenja za javnost predsjednika skupštine RK Iskra Bugojno koji je na neprimjeren i neciviliziran način blatio naš klub. Ne želimo dalje da ulazimo u bilo kakva prepucavanja jer smo DVD s utakmice poslali komesaru lige pa neka on odluči da li je gospodinu Šahman u pravu. Problemi sa predsjednikom RK Iskra gospodinom Nahidom Šupićem postoje već godinama jer je uvijek na rubu incidenta i uvijek je tu da radi pritisak na sudije. RK Jajce se ograđuje od sudijskih odluka i nikada nije pokušano da se utječe na sudije tako da sa te strane ne želimo da vodimo polemiku. Ono što nas najviše boli kao ljude i sportiste da gospodin Šahman u svom saopštenju razdvaja RS i Federaciju te proziva nas da igramo turnire u RS-u. Zato gospodine Šahman poručujemo i vama i ostalim kojima su podjele u glavi da ćemo mi kao klub koji nikada nije gledao na vjeru i naciju i dalje održavati dobre odnose sa svim klubovima ma odakle oni dolazili i kako se zvali, a vi i dalje ostanite ograničeni i igrajte turnire samo na području Federacije. Ono što nas najviše raduje su pozivi sportskih radnika iz Bugojna koji su bili na tribinama i koji nam se izvinjavaju u ime ostalih Bugojanaca.