Reprezentativke BiH prisustvovale na seminaru “Izvještavanje o ženskom fudbalu”

0
60

Na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu u četvrtak je održan seminar “Izvještavanje o ženskom fudbalu”, organizovan u saradnji Agencije za komunikacije EBBE COMMS, Fare Networka i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Kroz  predavanja i radionice učesnici i učesnice (novinari medijskih kuća u BiH) su učili o savremenim formama medijskih objava i storytellingu, te o ženskom fudbalu u BiH i svijetu i brojnim srodnim temama kao što su spolna ravnopravnost u sportu, položaj žena u fudbalu, promocija ženskog bh. fudbala itd.

Seminar i radionicu vodio je predavač Emir Delić (Predsjednik Asocijacije sportskih novinara F BiH, Član Komiteta za marketing i TV NSBIH i novinar na Al Jazeera Balkans), dok je gost predavač bio izvršni direktor Fare Networka Piara Powar koji je posebno za ovu priliku došao iz Londona.

Seminaru su se pridružile selektorica nogometne reprezentacije BiH Samira Hurem i igračice reprezentacije i kluba SFK 2000 iz Sarajeva. One su s učesnicima podijelile svoja brojna iskustva koja su ih inspirisala za njihove buduće medijske priče o ženskom fudbalu.

Posebna tema bila je nadolazeća utakmica bh. reprezentacije sa reprezentacijom Engleske koja će se igrati 12. aprila 2016. u Zenici (Trening centar- Crkvičko brdo), te očekivanja i potrebna podrška u važnoj utakmici protiv treće reprezentacije svijeta.

Pokrenuta je i javna konverzacija o ovoj temi uz hashtag #idemnautakmicu kojoj će se priključiti i medijske priče o ovoj temi.