Reprezentacija BiH danas počinje kvalifikacije za virtuelni Euro 2021

0
32

Grupna faza kvalifikacija za Pro Evolution Soccer UEFA eEuro 2021 počinje danas i traje do 26. aprila. Naša reprezentacija će pokušati ponoviti uspjeh od prošle godine i kvalifikovati se na završnicu u Londonu.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine se nalazi u grupi E zajedno sa Srbijom, Rusijom, Armenijom i Maltom. Tokom izvlačenja grupa mnogi su naglasili da je naša grupa uz grupu C vjerovatno i najjača pa prema tome našim momcima neće biti nimalo jednostavno da ponove uspjeh od prošle godine.

Sistem takmičenja je takav da se igra dvokruzno s tim što se svaka utakmica sastoji iz dvomeča nakon kojeg se zbraja ukupni rezultat utakmice. Prvoplasirane ekipe idu direktno u London, a 10 drugoplasiranih će se boriti za šest preostalih mjesta kroz dodatno doigravanje u maju.

Naši reprezentativci Feđa “Zeusinjo” Đedović i Igor “PlantifulBat7” Zečević su kao i uvijek optimistični pred nastupe i očekuju da će završiti u top 2 što im u najgorem slučaju garantuje razigravanje sa ostalim drugoplasiranim ekipama u petom mjesecu.

“Priželjkivali smo da izbjegnemo iz prvog šešira Srbiju i još dvije reprezentacije, te Rusiju i još jednu reprezentaciju iz trećeg šesira, međutim dobili smo i jedne i druge. Grupa nam je sigurno u top tri najjače po mičljenju većine. Srbija je aktuelni viceprvak Evrope, momci profesionalno igraju za AS Romu i prvi su favoriti grupe, uz nas za to drugo mjesto rame uz rame će se boriti Rusi koji imaju zaista odličan tim profesionalaca koji nastupaju za ruske klubove i žive od igranja PES-a, Armenci takođjer imaju dosta dobre igrače i nisu za odbaciti, dok je Malta potpuna nepoznanica svima pa od njih ne znamo ni šta možemo očekivati. Trenirali smo naporno i nadamo se da će se trud isplatiti. Nakon ovog prvog dijela kvalifikacija ćemo znati gdje smo i šta smo i na čemu trebamo raditi za drugi dio kvalifikacija. Zahvalili bismo se i ljudima iz Nogometnog Saveza BiH koji su obezbijedili sve potrebno da imamo optimalne uslove za igru. Očekujemo plasman na završnicu i sve osim toga ćemo smatrati neuspjehom”, rekao je kapiten PES reprezentacije BiH Feđa Đedović.

Igor je bio malo oprezniji sa izjavama i istaknuo je da u ovako jakoj konkurenciji čak ni prvi favorit na papiru, Srbija, nije toliko sigurna za prolazak dalje i da je sve moguće u našoj grupi, ali da se nada da će i sreća i znanje biti na našoj strani u najvažnijim utakmicama sezone.

Treba dodati još da će sve utakmice biti prikazane na Youtube kanalu Zeusinjo nakon što budu odigrane.UEFA i KONAMI su i ove godine obezbijedili nagradni fond od 100.000 eura za sve učesnike završnice u Londonu, a titulu najbolje evropske reprezentacije u PES-u branit ćce Italija.

Đedović i Zečević će danas odmjeriti snage sa Srbijom (17:00), Armenijom (18:00), Malton (19:00) i Rusijom (20:00), a uzvrati su idućeg mjeseca.

klix.ba