Potrebni sastojci:
• jedno pile
• dvije glavice luka
• 350 g svježih gljiva
(šampinjona ili bukovača)
• jedna crvena paprika
• jedna zelena paprika
• 200 ml supe od kocke
• ulje
• malo soli
• malo bibera
• malo crvene mljevene paprike
Priprema:
Pile očistite i narežite na osam komada, pa popržite sa svih strana na ulju da dobije boju. Izvadite piletinu, pa na istom ulju pržite glavice luka s gljivama. Zalijte supom, vratite piletinu i polako dinstajte. Za 15 minuta dodajte očišćene i na rezance narezane paprike. Posolite, pobiberite, dodajte mljevenu crvenu papriku. Neka se dinsta još 10-15 minuta. Savjet: Kada nabrajamo karakteristike piletine koji su joj priskrbili ovu silnu popularnost, mogli bismo previdjeti onu bitnu – dobar kuhar od piletine može načiniti ne samo dobar svakodnevni obrok nego i vrhunsko gurmansko jelo.