Potrebno:
Za bijeli fil:
• 250 g maskarpone sira
• 400 g grčkog jogurta
• 100 g bijele čokolade
• 50 g šećera u prahu
• 250 ml slatke pavlake
Za kremu od malina:
• 500 g malina
• 1 kašika limunovog soka
• 50 g šećera u prahu
• 400 g piškota
• 50 g kakaa
Priprema: U posudi mikserom mutite maskarpone i grčki jogurt, a zatim dodajte rastopljenu bijelu čokoladu. Dodajte šećer u prahu i slatku pavlaku, pa mutite sve dok ne dobijete čvrstu smjesu, poput šlaga. U blender stavite maline, limunov sok i šećer u prahu, pa izblendirajte sve sastojke. Dno pleha premažite sa 3 kašike kreme od malina, pa odozgo poredajte piškote. Polovinu fila od maskarpone sira i grčkog jogurta premažite preko piškota, a zatim sipajte preostalu kremu od malina. Poredajte piškote i premažite ih drugom polovinom fila. Kolač pospite kakaom i ukrasite po želji sa nekoliko malina. Ostavite ga u frižideru najmanje 4 sata. Tiramisu isijecite na kocke željene veličine i uživajte u ovoj slastici.