Razbojnici pokušali opljačkati benzinsku pumpu za vrijeme policijskog sata

0
638
Četvrta PU je 22. marta u 18:15 obaviještena da su u ulici Nerkeza Smailagića, općina Novi Grad Sarajevo, dvije nepoznate osobe pokušale izvršiti razbojništvo nad uposlenicima na benzinskoj pumpi “Brkić Petrol”.

“Tom prilikom maskirana NN osobe su uz prijetnju pištoljem, pokušale izvršiti navedeno krivično djelo, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo”, stoji u saopćenju MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju pomenutog krivičnog djela, istog dana u 18:40 sati u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici su pronašli i uhapsili: E.A., rođen u Sarajevu i A.F., rođen u Goraždu, nastanjeni u Sarajevu.

Riječ je o mlađim osobama koje su uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Razbojništvo u pokušaju).

“Navedene osobe su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim”, stoji u saopćenju MUP-a KS.

izvor: klix.ba