Radost za ljubitelje nogometa u BiH: BHRT će prenositi utakmice Svjetskog prvenstva

0
96

Sjajna vijest stigla je ovih dana za ljubitelje nogometa u Bosni i Hercegovini, kada je obznanjena konačna odluka u vezi s prenosom utakmica Svjetskog stva u Rusiji ove godine.

Tačnije, objavljeno je kako će utakmice SP-a Rusija 2018. građani naše zemlje moći pratiti na Radioteleviziji Bosne i Hercegovine (BHRT).

Ova informacija je stigla nakon brojnih peripetija i poteškoća s kojim se suočava državni RTV sistem, te iako je bilo nezvanično najavljivano da utakmica neće biti zbog nedostatka finansijskih sredstava, urednica sportskog programa BHRT-a Medina Šehić za Radiosarajevo.ba je potvrdila da je osiguran prijenos SP-a.

“Iako je bilo određenih poteškoća, nama je drago da možemo potvrditi da će građani Bosne i Hercegovine imati priliku da u programu prate utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji”, istaknula je Šehić.

Ona nam je pojasnila i da će, ipak, biti pojedinih poteškoća u prijenosima, te da njihovi novinari nažalost neće moći putovati u Rusiju.

“Imat ćemo neke emisije vezane uz termin večernjih utakmica. Uglavnom su u grupnoj fazi po tri utakmice, dvije u dnevnom i jedna u noćnom terminu, te je bilo i prirodno da emisiju smjestimo u večernji termin. Bit će utakmice s nekim gostima, recimo kako smo radili i ranije sadržaje uz Ligu prvaka. Malo ćemo analizirati, malo praviti najave. Nakon svih silnih peripetija svima nam je drago da će prijenosi biti ponovo kod nas”, dodala je Šehić.

U najavi prijenosa iz BHRT-a napominju da će u prijenosu uživo emitirati sve utakmice sa Mundijala, izuzev susreta 3. kola grupne faze, kada će mečevi biti igrani u istom terminu. Ipak, velika je vjerovatnoća da će na portalu BHRT.ba osigurati emitiranje svih utakmica koje nisu u direktnom TV prijenosu, tako da ljubitelji nogometa neće biti uskraćeni za najzanimljivije duele iz Rusije.