Radnici uzvraćaju “Udarac” – Srbija se diže na noge: : Vučiću prevario si nas!

0
60

Bivši radnici industrijskih giganata u Nišu smatraju da ih je nekadašnji premijer, a danas predsedinik Srbije Aleksandar Vučić prevario time što je rekao da će njihove zaostale zarade početi da se isplaćuju, tako da su oni danas odlučili da jedinstveno krenu u protesne šetnje ulicama Niša.

Kada je predsjednik Vučić bio u Nišu prošle godine, on je rekao da će isplate krenuti da se isplaćuju, ali do danas od toga nije bilo ništa i zato se osjećamo prevarenim. Dali su nam dva puta jednokratnu pomoć od 10.000 diara i toliko. Zato smo danas od Gradske kuće gde smo se okupili oko 150 duša odlučili da krenemo u protesne šetnje i nećemo stati dok se zahtjevi ne ispune – rekao je Radiša Spasić, jedan od pokretača ove akcije.

Spasić napominje da će se protesti odvijati svakog petka ispred Gradske kuće, a onda će se krenuti u protesnu šetnju različitim maršrutama.

On kaže da bivših radnika po poslednjem popisu ima oko 9.000 ljudi kojima se duguje oko 2,7 milijarde dinara što je oko 10 odsto na nivou cele Srbije.

On je najavio da će se grupa od nekoliko desetina bivših radnika pridružiti  protestu u Beogradu. 

izvor:balkanuzivo.net