Radio drama – novi programski sadržaj Radija Donji Vakuf

0
327

S obzirom na cjelokupnu situaciju koju nam nalaže  kolektivna zaštita stanovništva  od korona virusa i ostanak u toplini svojih domova redakcija Radija Donji Vakuf nudi Vam u narednim danima i jedan programski sadržaj kojim želimo da Vas malo i rasteretimo  od teških  medijskih sadržaja.

Književnica Vernesa Manov protekli period je publiku širom naše zemlje i gostujući u Švedskoj uveseljavala svojom monodramom“Điđa iz Džordžije ili sevdah na američki način“.

Autorica koristeći tri izražajna segmenta, književnost, muziku i teatar promoviše humane ideje, stvaralaštvo, a to nam u ovom trenutku može bar malo pomoći da  se oraspoložimo.

Književnica u ovo doba korone svoje književne sadržaje objavljivane u medijima objedinjuje u naslovu Kampanja protiv ovih ružnih virusnih dana „DA VAM DUŠE LIJEPIM RIJEČIMA RAZGALIM“ i nada se da svako od nas svojim doprinosom mora učiniti stvarnost koju živimo izdržljivijom i lakšom.

Zahvaljuje se Radiju Donji Vakuf , kao i do sada, na prilici za saradnju,promovisanju i stvaranju njenih umjetničkih programa.

Radio dramu možete pratiti srijedom ,petkom i nedjeljom u ranovečernjem terminu od 18 sati i 30 minuta.