Prvi “Moda fest Travnik” izazvao ogromno interesovanje posjetilaca

Na Centralnom gradskom trgu sinoć je nakon mirne šetnje Bosanskom ulicom u znak podrške u borbi protiv nasilja nad ženama, uz prisustvo brojnih posjetitelja održan prvi festival mode i dizajna pod nazivom “Moda fest Travnik 2023”.

Prije samog početka zvaničnog programa Festivala, svi prisutni su minutom šutnje odali počast tragično stradalim građanima Gradačca.

U organizaciji Agencije Fotomodel i Općine Travnik, ovogodišnja tema festivala mode i dizajna je bila “nosimo domaće, nosimo bh. dizajn”, te je velika pažnja posvećena upravo domaćim tekstilnim proizvođačima i modnim dizajnerima.

Stoga su sinoć finalistice Izbora za fotomodela Bosne i Hercegovine nosile revije bosanskohercegovačkih modnih dizajnera.

Festival mode i dizajna kao još jedan turistički proizvod općine Travnik, teži da postane tradicionalno mjesto susreta u i prezentacije modnih brendova u Travniku, kao jednom od sjedišta modne industrije BiH.

Na travničkom festivalu mode svoje kolekcije su predstavili: modna revija No 1- Sportska oprema iz Travnika; modna revija brenda Senses – Mirela Džinić iz Travnika; modna revija AMS desing – Amina Vehabović iz Gračanice; modna revija Belma Delibašić iz Kaknja; modna revija Naida Vilić iz Sarajeva; modna revija Neyra Fashion Atelier iz Sarajeva i modna revija Svjetlana Vuković-Ceca iz Tuzle.

Nakon Travniku, u organizaciji Agencije Fotomodel u danas 13.08.2023. godine Sarajevu se održava finale Izbora za fotomodela BiH.

Generalni pokrovitelji “Moda Fest Travnik” su Općina Travnik i Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona.

     

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print