Prvi koncert dječijih horova “Sevdah i mladost”

0
44

Prvi koncert dječijih horova u našem gradu održat će se u subotu, 08. juna. pod nazivom „ Sevdah i mladost “. Organizatori ovog  kulturnog događaja su JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf  u partnerstvu sa JU Prva OŠ Donji Vakuf i JU OŠ „Hasan Kjafija Pruščak“ . Učestvuju horovi Prve osnovne škole i  OŠ „Hasan Kjafija Pruščak“ , Omladinski hor JU Centar za kulturu informisanje i sport i gosti iz Sanskog Mosta, Hor Melody  sa malom i velikom grupom . Koncert počinje u 19 sati, a prethodit će mu defile učesnika i polaganje cvijeća na šehidsko spomen – obilježje.

Iza nas je mjesec Ramazan, mubarek dani Bajrama a pred nama Ajvatovica, jedna od najznačajnijih kulturno – vjerskih manifestacija na ovim prostorima.

Muzika sastavni dio našeg odrastanja, a sevdalinka zauzima posebno mjesto. Čuvajući sevdalinku  čuvamo naš  identitet.U Bosni je uvijek bilo sevdaha a dok je mladih generacija koji je na ovaj način čuvaju-biće i ubuduće. I najavljeni događaj, koncer dječijih horova  „ Sevdah i mladost “ ide u prilog navedenom.