Prva Osnovna škola Donji Vakuf-Svečana dodjela diploma

0
194
U holu Prve osnovne škole upriličena je svečana dodjela diploma učenicima devetih razreda.Ukupno 89 učenika je završilo deveti razred i time završili svoje osnovno obrazovanje.
Sretni i raspjevani napustili su školske klupe u osnovnoj školi i radosno otišli novim putevima.
Trajno odlični učenici:
Avdić Ubejdullah
Jusić Lejla
Bektaš Nedmin
Hadžić Nedžla
Galesić Lejla
Čaluk Husein
Pilav Sureja
Vinčević Zejna
Učenici generacije:
Mešan Lejla
Basara Vedad
Purivatra Harun
Šutković Lamija
Osmani Rejjan
Šutković Hamza
Opardija Amra
Trto Faris
Šećibovoć Vedad
Horoz Amir
U nastavku možete pročitati pismo učenika Omeragić Alena IXc razreda:
Pismo mojoj generaciji -Mojoj generaciji
“Ovo je jedna nezaboravna generacija, vjerujte i neponovljiva je!
Kada sam došao u osnovnu školu, djelovalo mi je tako sve novo i prvi put sam se susretao sa ovim, ali bilo mi je lakše zato što sam znao da nisam sam – bila je tu i moja generacija. Kroz školovanje, upoznavanje, stvaranje novog kontakta sa ostalom djecom sve je prošlo tako brzo. Upoznao sam mnogo dobrih osoba koje nisam mogao zamisliti da ćemo se zbližiti. U ovoj generaciji je bilo uspona i padova, ali tako i jako dobrih stvari.
Kako mi razmišljamo, od toga nam i budućnost zavisi.
Kao što sam već rekao, bilo je sve novo za nas. Nastavnici su nas upoznavali, a tako i mi zajedno njih. Zajedno uz saradnju i kao odličan tim prolazili smo kroz svašta. Bilo je tu jako lijepih dana i jako smo se zabavljali. Našem druženju je došao kraj u nekom periodu, ali nismo rekli zauvjek jer znate kako kažu poslije svake kiše dođe duga. Ta duga smo upravo bili mi! Zajedno smo pobijedili svaku ružnu okolnost i ostavili smo je u prošlosti. Zajedno smo učili i griješili, ali ne za školu, već za život koji nas sutra čeka. Stvarno imamo jako lijepih uspomena i do kraja života ću ih pamtiti jer za sve to je zaslužna moja najbolja generacija. Najbitnije od svega je da smo zapravo ostali to što jesmo, prijatelji! Život će nam postaviti stotinu i jednu stepenicu, a niti jedna neće biti lahka za preći.
Ova osnovna škola je samo jedan korak naprijed ka budućnosti. Prepuštamo se nečem ozbiljnijem. Eto, želim da uživamo i u tome.Bitno je sa se čuvamo i volimo i, naravno, u budućnosti da pomažemo jedni drugima, te da ostanemo u kontaktu. Kada budemo pisali jedni drugima ili kada se sretnemo da se možemo ispričati kako nam je to danas u životu i da se prisjetimo starih školskih dana. Generacijo moja, vidjet ćemo se mi opet, a do tada znajte da vas neću zaboraviti nikada”.