Protesti “Borba za život”: Bunt protiv nesposobne vlasti

Grupa građana i aktivista za danas je zakazala proteste protiv bh. političara koje smatraju odgovornim za kašnjenje u nabavci vakcina protiv koronavirusaGrađani su proteste nazvali “Borba za život”. 

Podsjetimo, ovo je četvrta sedmica od obećanja Fadila Novalića (SDA), premijera FBiH da će stići prijeko potrebne vakcine u našu zemlju.

Od toga nema ništa.

Dalje, kako je ranije rečeno građani traže imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH koja ima rok od 14 dana da izađe sa jasnim i realnim Planom za upravljanje krizom i borbe protiv pandemije koronavirusa.

Kolona vozila kreće sa Željezničke stanice, a pješaci se okupljaju ispred Zemaljskog muzeja.

  • Bunt protiv nesposobne vlasti

    Bunt protiv nesposobne vlasti

    FOTO: E. HASIĆ


Mirni skup osiguravaju pripadnici MUP-a KS.

Podsjećamo, saobraćaj će biti privremeno obustavljen u periodu od 11:30 do 14:00 sati na glavnoj saobraćajnici, a izmijenjen je i red vožnje javnog gradskog saobraćaja.

  • Obilježeavanje vozila na Željezničkoj stanici

    Obilježeavanje vozila na Željezničkoj stanici

    FOTO: E. HASIĆ


– Mislim da je ovo jedan bunt protiv nerada naše Vlade, naših ministartai. Umiranje građana, nenabavljanje vakcina, ništa poztitivno nemamo reći – kazala je za „Avaz“ Amera Boden.

Muhidin Selimović kaže da je došao „da podrži sugrađane kako bi natjerao vlast da nam konačno nabave vakcinu, kako bi se ovaj život vratio u normalu“.

Vlado Vasić, jedan od okupljenih građana, kaže da je došao kako bi „probali spasiti ovo malo zemljice što je ostalo“

– Nas je sve manje i manje. To mora prestati – kaže Vasić.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print