Prošla 2015. je godina uspjeha za Streljački klub invalida Donji Vakuf

0
76

Streljački klub iz Donjeg Vakufa  jedna je od 15 članica općinskog Sportskog saveza. Razvio se iz sportskih sekcija koje su djelovale pri Udruženju RVI općine Donji Vakuf, a zvanično je formiran 2007. godine.

Uspjesi donjovakufskih strijelaca invalida već odavno prelaze lokalne okvire, a značajni rezultati postignuti su i na internacionalnom planu. Klub se takmiči u Federalnoj ligi sa još dvadeset klubova.

U svom članstvu klub ima mušku i žensku ekipu, u čijem sastavu je pet žena i šest muškaraca. Trener ovog kluba ujedno je i bivši selektor državne reprezentacije Vahid Gačić Car.

SKI Donji Vakuf jedini registrovani u SBK

Iako klub zvanično postoji od 2007. godine, Muamer Ajanović predsjednik SKI kaže da su tek prošle godine napravili izuzetne rezultate. Svi problemi na koje su do sada nailazili uglavnom su bili zbog nedostatka finansijskih sredstava.

“Naš Streljački klub jedini je registrirani u Srednjobosanskom kantonu, a Donji Vakuf grad koji ima savremeno opremljenu streljanu. Prošla, 2015. je bila godina uspjeha za naše članove, i drago mi je što je konačno i javnost obratila pažnju na nas”, dodaje Ajanović.

Ženska ekipa bilježi značajne rezultate širom BiH

Samira Hadžić kroz osmijeh kaže da se muškarci pomalo boje žene s puškom, ali i da je sve više mladih pita za ovaj sport.

“ Ljubav prema streljaštvu pokazala sam još u srednjoškolskim danima. Danas, bez obzira na sve moje obaveze, uvijek imam vremena i ljubavi za ovaj sport. Kada uđem u streljanu, sve probleme ostavim ispred vrata. Jedino smo tu ja, puška i meta”, kazala nam je Samira Hadžić koja zajedno sa svojim  kolegicama Jasnom Ajanović, Rezijom Basarom, Beninom Šarić i Vasvom Hubljar bilježi značajne rezultate na takmičenjima širom BiH.

Donji Vakuf je tradicionalno domaćin Kupa BiH u streljaštvu za invalide koji se u organizuje povodom 25.novembra, Dana državnosti BiH.