Pronađeni počinioci krađe automobila u Travniku

0
132

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo.

Dana 15.11.2022.godine oko 17,45 sati u mjestu Kruščica, općina Vitez, policijski službenici službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke BMW, u kojem je zatečen S.H. rođen 1996.godine iz Viteza. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik uspješno su rasvijetlili  dva krivična djela „Teške krađe“, koja su počinjena u proteklom periodu na području općine Travnik.  

Naime, dana 05.10.2022.godine u PS Travnik je prijavljeno da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih u ulici Šehida, općina Travnik ukradeno putničko motorno vozilo marke Peugeot, vlasništvo O.K. iz Travnika. Također, dana 09.11.2022.godine u PS Travnik je prijavljeno da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih u mjestu Turbe, općina Travnik ukradeno putničko motorno vozilo marke VW Golf II, vlasništvo H.I. iz Travnika.

Operativnim radom na terenu policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik su došli do saznanja da su osumnjičeni za izvršenje predmetnih krivičnih djela E.M. rođen 1995.godine, M.B. rođen 1984.godine i M.M. rođen 1993.godine, svi iz Travnika.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje na dokumentovanju i dokazivanju predmetnih krivičnih djela.

 

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirane su 4 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 429 prekršajnih naloga, od kojih su 262 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

                                          URED KOMESARA