Pronađena droga u Travniku i Novom Travniku

0
229

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona nastavili su sa uspješnim koordiniranim aktivnostima koje su usmjerene na suzbijanje i sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Naime, dana 04.09.2018. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a su u saradnji sa policijskim službenicima PS Novi Travnik, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretres stana na adresi Kalinska, općina Novi Travnik, koji koriste lica F.O. rođen 1989. godine i A.O. rođen 1998. godine, obojica  iz Novog Travnika. Prilikom pretresa pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

U toku opsežne istrage, a na osnovu prikupljenih dokaza, navedena lica su lišene slobode i nad njima je izvršena kriminalistička obrada.

Istog dana, provedena je još jedna uspješna akcija u kojoj su policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a u saradnji sa policijskim službenicima PS Travnik, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili pretres putničkog motornog vozila VW Polo, registarskih oznaka A01 T 708. Tom prilikom, kod suvozača, A.A. rođen 1991. godine iz Banja Luke, pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv navedenih lica se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Navedene aktivnosti predstavljaju nastavak kontinuirane borbe protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, koja ima za cilj suzbijanje i sprečavanje ove društveno opasne pojave.