Promovirana knjiga “Djeca i prava u okrilju Fedrinog teatra” Vernese Manov

0
54

Promocija knjige „Djeca i prava u okrilju Fedrinog teatra“ Vernese Manov održana je u Domu kulture Donji Vakuf.  Povod ovom kulturnom dešavanju je saradnja Dječije scene Teatra FEDRA Bugojno sa Prvom osnovnom školom Donji Vakuf, te uključivanje učenica ove škole u pisanje tekstova i izradu likovnog rada za ovu knjigu.

“Izuzetno mi je drago vidjeti punu salu Doma kulture u Donjem Vakufu, a na moje zadovoljstvo od septembra sam dio kolektiva Prve osnovne škole Donji Vakuf. Glavni krivac zbog kojeg smo se okupili u ovolikom broju na promociji knjige jeste direktorica Prve osnovne škole Selvedina Fazlagić, ali i moji učenici koji su vrijedno radili i spremili se za promociju”, istrakla je Vernesa Manov, autor knjige “Djeca i prava u okrilju Fedrinog teatra”.

Učenice sedmog razreda ove škole, Nejla Smajlović, Elma Arslanović i Emina Softić su se svojim literarnim radovima pridružile stvaralaštvu djece iz art radionica Teatra FEDRA Bugojno, a članica teatarske skupine Merjem Đulović, također iz Donjeg Vakufa, uljepšala je stranice ove knjige predivnim likovnim radom.

U zajedničkim performansima promocije učestvovala su djeca iz teatra  i učenici 1a razreda, koje je za ovu priliku pripremala učiteljica Đula Hadžić, te učenici sedmog razreda, članovi jezičke sekcije koju nastavnica Vernesa vodi.

O knjizi, teatru, programu Multimedijalne radionice govorile su Ajla Sušić, profesorica MSŠ Donji Vakuf, Senada Milanović, predsjednica Teatra Fedra Bugojno, Vedrana Kisić, recenzentica knjige te Vernesa Manov, autorica knjige i programa “Čas u teatru“.

 

Izdavač knjige je Teatar FEDRA Bugojno, a tehnički realizator promocije Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf.