Promocija knjige Brak – problemi i metodi rješavanja

0
119

U okviru obilježavanja 506. Dana Ajvatovice u donjovakufskom Domu kulture upriličena  je zanimljiva,  sudeći po mnogobrojnim posjetiteljima, promocija knjige Brak – problemi i metodi rješavanja, autora dr. Senaida Zajimovića.

Domaćin na promociji bio je Esad ef. Slipac glavni imam Medžlisa IZ Donji Vakuf, a promotori prof. dr. Ismet Dizdarević, Mustafa Prljača, glavni i odgovorni urednik izdavačke kuće El-Kalem, te predsjednik Organizacionog odbora 506. Dani Ajvatovice,  muftija travnički dr. Ahmed ef. Adilović.

”Nekada je porodica imala jedno značenje, a danas se kultura porodice sasvim drugačije definiše ali i doživljava u našem društvu. Stoga sam u ovoj knjizi i obradio problematiku koja je sve više zastupljena, ne samo kod nas nego i u svijetu, zato što je porodica poremećena. Neminovno je da iz tako pogrešnog osnova i pristupa zasnivanju bračne zajednice, dođe do bračnih problema”, istakao je dr. Senaid Zajimović,  autor knjige Brak – problem i metodi rješavanja.

O samom načinu pisanja knjige i metodologiji prikupljanja podataka rekao je nešto više prof.dr. Ismet Dizdarević, koji je ovom prilikom napomenuo kako su ovakve sveobuhvatne analize doprinijele da autor dođe do veoma bitnih spoznaja. A jedna od najbitnijih spoznaja prema prof. dr. Dizdareviću je spoznaja o brojnosti bračnih problema.

Knjiga je objavljena krajem 2015. godine, a predstavlja originalno naučno djelo iz oblasti bračnog odnosno porodičnog života, nastalo kao rezultat istraživanja i analize ovih pitaja koja je autor provodio nekoliko godina.

Od 90 programska sadržaja 506-ih Dana Ajvatovice, ostalo je još mnoštvo zanimljivih  kulturnih, vjerskih, naučnih i sportskih dešavanja za sve zainteresovane posjetitelje u gradovima Srednjobosanskog kantona pa i šire.