Promocija knjige “Bošnjačka identifikacija: KO SMO MI?” Sanina Muse u Donjem Vakufu

 

Početkom decembra građani Donjeg Vakufa imat će priliku prisustvovati promociji knjige    ” Bošnjačka identifikacija:ko smo mi?”, autora Sanina Muse.

Promocija će se održati u subotu, 2. decembra 2023. godine od 18 sati i 45 minuta u prostorijama Doma kulture u Donjem Vakufu.

Moderator je Omer Dogan.

“Bošnjačka identifikacija: ko smo mi?” je knjiga autora Sanina Muse koja se bavi identitetom bošnjačkog naroda. Autor kroz svoje svjedočenje ističe kako Bošnjaci pripadaju starom južnoslovenskom narodu koji je kroz historiju prošao kroz mnoge oluje, ali ostavio tragove svoje borbe. Knjiga se također bavi pitanjem nacionalnog identiteta, odnosno da Bošnjaci nisu došljaci, nego su svoji na svome, te da nisu ni Bosanci, osim teritorijalno i patriotski, već nacionalno i etnografski isključivo Bošnjaci.

Knjiga “Bošnjačka identifikacija” govori i o važnosti vjerskog i nacionalnog svjedočenja te značaju Bosne za bošnjački narod. “Bošnjačka identifikacija: ko smo mi?” je knjiga koja će zainteresovati sve one koji žele dublje razumjeti identitet i historiju Bošnjaka.

Zato je pisana lahkim i jednostavnim stilom, na esejistički način, bez želje da običnog čitaoca opterećujem fusnotama, izvorima, onim što se najčešće i ne čita.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print