“Promo” poražen u kup utakmici protiv “Bosne”

0
36
U srijedu, 20. januara, u Donjem Vakufu odigrana je utakmica polufinala Kupa Mirze Delibašića sistem A između KK Promo i KK Bosna Sarajevo koju su potpuno zasluženo pobijedili gosti rezultatom 61:83 (15:23; 14:22; 20:19; 14:17).
Kod igrača Proma bilo je od samog početka evidentno da im nedostaje energije i voljnog momenta za ovu utakmicu. Razloge tome treba tražiti u izuzetno iscrpljujućoj prvenstvenoj utakmici protiv Zrinjskog prošlog vikenda, kao i u tome da su u svojim glavama već u narednom po Prvenstvenom susretu protiv Čelika.
Od samog početka gosti su bili u vodstvu i kada su, u trećoj četvrtini, dostigli 20 poena prednosti, po svemu viđenom bilo je jasno ko će biti pobjednik susreta. U ekipi Bosne istaknuli su se Miloš Grubor sa 18 i Sead Hadžifejzović sa 17 poena. Kod Proma, dvocifreni su bili Nedim Mustafica sa 17 i Berin Gudić sa 13 poena.
Nakon ove utakmice slijedi nastavak duela u Prvenstvu, najprije stari sportski rivali iz Zenice, a onda u Donji Vakuf dolazi Leotar Trebinje. Sa tri pobjede u zadnja četiri susreta Momci s Vrbasa su sebi znatno povećali šanse za opstanak. Da li će u tome uspjeti pokazat će se u narednih 10 utakmica, koliko je našem klubu ostalo do kraja takmičenja u ovoj sezoni. Vjerujemo da će naši momci već od ovog vikenda nastaviti sa svojom prepoznatljivom borbenošću i timskim duhom, te da će loša igra brzo ostati iza nas.