“Promo” izgubio od “Igman Burch”

0
76

U subotu, 23. februara, u Donjem Vakufu odigran je susret A1 lige između KK “Promo” Donji Vakuf i KK “Igman Burch” Ilidža u kojem su zasluženu pobjedu ostvarili gosti rezultatom 70:78 (14:23; 20:16; 19:18; 17:21). “Promo” je nastupio bez Dine Alkića, koji je povrijeđen u prošlom kolu u Bugojnu, te bez Admira Džihana, koji ne može nastupati u susretima protiv “Burcha”. Bez dva igrača startne petorke, bilo je jasno i prije početka utakmice da će “Momci s Vrbasa” teško do nove pobjede. U takvom odnosu, sa četiri igrača na terenu kompletnu utakmicu, protiv jako dobre ekipe s Ilidže nije se moglo bolje. U trećem periodu gosti su se bili odvojili na ogromnih plus 18. Ipak, sa četiri vezane trojke, u zadnju četvrtinu ulazi se sa samo četiri poena zaostatka. No, za više nije bilo snage i koncentracije. U pobjedničkoj ekipi istaknuli su se Alen Mustafić sa 24, te Ermin Tarčin i Mirza Mešić sa po 15 poena. Evo ekipi “Proma” najefikasniji je bio Dinko Peljto sa 22 poena, Damir Kasun dao je 20, Ismail Hodžić 12, Nedim Mustafica 11, Mahir Ferhatbegović 4 i Strahinja Jovanović 1 poen.
Valja napomenuti da smo i ovaj put ugostili djecu iz 4. Osnovne škole Torlakovac, koja su se pokazala sjajnim navijačima, te podigli atmosferu na viši nivo.
Zahvaljujemo navijačima koji su i ovaj put davali veliku podršku ekipi. Žao nam je što ih nismo uspjeli ponovo obradovati. U narednom kolu slijedi gostovanje u Konjicu, kada bi se u stroj trebao vratiti Džihan, a nadamo se i što skorijem oporavku Alkića. – stoji na zvaničnoj stranici fb stranici KK”Promo” Donji Vakuf.