Promo ispao iz Kupa Mirza Delibašić

0
100

Utakmicu polufinala Kupa Mirza Delibašić Sistem A između KK Spars Ilidža i KK Promo Donji Vakuf pobijedila je ekipa Sparsa rezultatom 80:61 (28:9; 13:18; 19:21; 20:13). Slično kao u duelu protiv Leotara prošlog vikenda, Promo je jako loše otvorio utakmicu. Nakon pet minuta igre bilo je pomalo nevjerojatnih 16:0 za domaću ekipu, da bi prva četvrtina završila sa 21 poenom razlike.

Ipak, u nastavku bolja igra Proma, koji dobija treći i četvrti period. U nekoliko navrata uspjeli su spustiti razliku na desetak poena, ali za potpuni povratak nije bilo snage. Najefikasniji igrač utakmice bio je Mašan Vrbica sa 20 poena, Abbel Remy dao je 12, a Marko Tejić 11 poena u ekipi Sparsa.

Za Promo, Shane Gatling dao je 17, Eman Šertović 12, Haris Dedajić 8, Dylan Carl 6, Aleksandar Ilić, Ivan Pendić i Uroš Ilić po pet, te Ibrahim Mulaomerović 3 poena. Ovaj susret, prije svega, poslužio je treneru Niniću kao dobra kontrola protiv jakog protivnika prije mnogo važnije ligaške utakmica protiv Bratunca, koja se igra u subotu u 18 sati u Donjem Vakufu.