Promjenjivo vrijeme do kraja aprila, u naredna tri dana povremene padavine

0
27

Promjenjivo vrijeme se u Bosni i Hercegovini prognozira do kraja aprila, a oblačno vrijeme uz povremene padavine očekuje nas i u naredna tri dana. Temperature će i dalje biti nižih vrijednosti u odnosu na uobičajene za početak proljeća.

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a očekuje se da će se takvo vrijeme zadržati do prije podne. U drugoj polovini dana prognozirano je povećanje oblačnosti, a naveče je moguća i slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U sjevernim i sjeveroistočnim područjima vjetar istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka će uglavnom biti između 16 i 22°C.

utorak će biti pretežno oblačno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim i sjeveroistočnim područjima vjetar istočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C.

srijedu će biti oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

četvrtak je prognozirano umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi se očekuju od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 24°C.

Početkom sljedećeg mjeseca se očekuju stabilnije vremenske prilike te porast temparatura zraka. Očekivane vrijednosti su u granicama uobičajenih. Jutarnje od 7 do 14, dnevne do 25 stepeni.

klix.ba