Program obilježavanja Dana općine Donji Vakuf

0
230
Donji Vakuf
Donji Vakuf

Dolaskom septembra grad u srednjoj Bosni, smješten u kotlini, okružen brdima, sa predivnim tokom rijeke Vrbas, u zelenilu i okupan jesenjim zrakama sunca…slavi svoj rođendan

I ove godine nizom,kulturnih i sportskih aktivnosti u okviru Programa obilježavanja Dana općine, proslavit ćemo još jedan rođendan našeg grada.

Između ostalog u narednom periodu Dan općine bit će obilježen, 13. septembra u 13,00 sati svečanim otvorenjem  Aktiv parka kod Sportske dvorane. Istog dana od  20, 00 sati u Sportskoj dvorani u Donjem Vakufu održat će se veliki koncert bosnaskohercegovačkog mladog izvođača Armina Muzaferije.

Na sam 14. septembar  u 10,00 sati održat će se Svečana sjendica Općinkog vijeća Donji vakuf, na kojoj će  zaslužnim pojedincima i kolektivima biti uručena općinska priznanja, također ovom prilikom obratit  će se općinki načelnik Huso Sušić. Također, planirano je polaganja cvijeća na Centralnom šehidskom spomen obilježju u Donjem Vakufu, Partizanskom spomen groblju, te na Šehidskom mezarju u Kotezima.

  1. septembar u Donjem Vakufu bit će u znaku 16. Smotre foklora, kojoj će predhoditi defile svih kulturno umjetničkih društava koji će učestvovati na ovogodišnjoj smotri folklora. Ukoliko vremenski uslovi dozvole smotra je planirana na Trgu Ibrahim- bega Malkoča ispred hotela u Donjem Vakufu a u slučaju kiše program će se izmjestiti u Sportsku dvoranu Donji Vakuf.

U subotu, 15. septembra 2018. godine u okviru Programa obilježavanja Dana općine Donji Vakuf od 9,00 sati održat će se Tradicionalni planinarski pohod „Stazama oslobodilaca“ u organizacji PD „Dubrave“  Donji Vakuf, istog dana od 10,00 sati planiran je   Pozivni Memorijalni turnir u tavli „ Kup 14. septembar – memorijal Macan Ćata Nače“.

Još jedan sportski događaj 15. septembra je od 11 sati. Naime, u organizaciji KK „Promo“ Donji Vakuf odigrat će se X pozivni omladinski košarkaški turnir, na kojem se očekuje učešće 4 ekipe iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Pomenutog dana, dakle 15. septembra u prostrijama JU Centra za kulturu, informisanje  i sport Donji Vakuf od 20,00 sati planirana je izvedba pozorišne predstave za djecu.

Program obilježavanja Dana općine Donji Vakuf, bit će nastavljen i dvodnevnim obilježavanjem pogibije Civilnih žrtava rata u MZ Oborci, i to 15. i 16. septembra.

Književno veče na kojm će se dodjeliti nagrade za najbolji likovni i  literarni radovi te nagrada za nabolju kratku priču je 16. septembra od 19,00 sati.

Od 20. do 30. Septembra  JU Centar za kulturu,informisanje i sport Donji vakuf, u svim mjesnim zajednicama realizirat će kulturno – zabavni program sa histrijskim časom.

Četvrti memorijalni šahovski turnir „Naser Šarić – Nasko“, održat će se . septembra, dok će akcija dobrovoljnog darivanja krvi biti upriličena 27. septembra 2018 godine.